Louise Donker

Ik heb mijn studie afgerond aan het Conservatorium van Maastricht; docent muziek, Muziek in Kunsteducatie. Eerder studeerde ik Muziektheater aan Codarts Rotterdam en vocals aan de Fontys Rockacademie Tilburg.

Red de wereld afbeeldingVan 2010 tot 2013 speelde ik naast Arjan Smit (Sesamstraat) in de jeugdtheater-voorstelling Red de Wereld Boekenshow, een voorstelling van de Kunst B.V. die speelde in diverse theaters in Nederland.

Vanaf 2010 reisde ik de wereld over als zangers bij straattheater-gezelschap Close Act Theater. Hierbij zong ik in spectaculaire kostuums e

n objecten zoals hangend aan een hijskraan, vliegend over gebouwen.
In 2010 zong ik in Burkina Faso (Afrika) op het Festival Les Nuits Atipique met een gelegenheidsband (soul, blues, country) om Nederland te vertegenwoordigen.

Rond 2011 startte ik Wadag, een ensemble met Rogier Wiertz (zang, gitaar) en Renee Wijnhoven (zang, cello, bekend van Clean Pete243191_211458222227161_6056796_o). We speelden rock ’n roll, folk en country op eigen wijze.  Driestemmig, met gitaar en cello.

Vanaf 2012 musiceer ik bij het ensemble Lieve Louise en de Fanfare. We maken sfeervolle tweestemmige liedjes in het Nederlands met verrassende instrumenten zoals een melodica, klokkenspel, kinderaccordeon, grote trom en fietspomp. Ondersteund door celloklanken van Jostijn Ligtvoet. Intiem en persoonlijk, met de nodige humor en zelfspot.

Met Lieve Louise en de Fanfare geef ik naast optredens ook workshops/interactieve optredens voor scholen en geestelijke gezondheidsinstellingen als GGZ en RIBW. Tevens is vanuit Lieve Louise en de Fanfare is de voorstelling  ‘De Grote Kinderboekenshow’ ontwikkeld; een muzikale theatervoorstelling omtrent leesbevordering, voor de onderbouw van de basisschool. (groep1-3).

Naast al mijn projecten heb ik sinds 2010 mijn eigen zangpraktijk aan huis, waar ik met veel liefde en toewijding mensen van alle niveaus en leeftijden coach. Daarnaast werk ik bij Factorium Podiumkunsten. Ik geef daar les aan het kinderkoor De Muziekbende (kinderen tussen 6-11 jaar), tienerkoor ‘Songbirds’ (11-18 jaar). Ook geef ik daar diverse workshops vanuit bureau onderwijs. Ik heb tot 2016 gewerkt als musical docent bij M4U Factorium, waarbij ik liedteksten schreef, zanglessen gaf en coordinator was van deze afdeling.
Ik gaf in 2014-2016 vaardigheidstrainingen Muziek aan leerkrachten van het basisonderwijs vanuit Factorium Podiumkunsten en Nieuwe Veste Breda. Momenteel verzorg ik workshops popzang, musicalzang, samenzang en songwriting op scholen door het hele land vanuit Factorium, Bureau ArtMark, Nieuwe Veste Breda en Kleinkunstig.

AKOORT

Tenslotte ben ik ook nog de trotse zangcoach van Popkoor AkoorT.
Dit popkoor heeft de afgelopen jaren diverse prijzen behaald (o.a. Balkfestival en winnaar korenfestival Sing, Meet and Greet 2014), is te zien geweest bij koffietijd, en heft zichzelf de afgelopen 5 jaar op de kaart gezet als en gerenommeerd zangkoor in Tilburg. Hieronder een bijzondere video van een nummer dat ze schreven voor Paul Elstak.