Louise Donker

OPLEIDING

In 2009 heb ik mijn studie afgerond aan het Conservatorium van Maastricht; docent muziek, Muziek in Kunsteducatie. Ook studeerde ik Muziektheater aan Codarts Rotterdam en vocals aan de Fontys Rockacademie Tilburg. In mijn werk als zangdocente/zangeres/songwriter/actrice combineer ik alles was ik geleerd heb binnen deze verschillende opleidingen.

ZANGLES

Naast al mijn eigen uitvoerende projecten heb ik sinds 2010 mijn eigen zangpraktijk aan huis, waar ik met veel liefde en toewijding mensen van alle niveaus en leeftijden coach.

Ik organiseer optredens voor mijn leerlingen, zowel kleinschalig in de vorm van huiskamerconcerten tot concerten met volledige begeleidingsband. Ook coach ik leerlingen met het schrijven van eigen songs en het opnemen daarvan in een profesionele studio.
Daarnaast heb ik 2 succesvolle Vocal Weekends georganiseerd, waarbij ik amateur  zangers een weekend lang workshops gaf. Dit was enorm inspirerend en voor herhaling vatbaar!

FACTORIUM PODIUMKUNSTEN

Daarnaast werk ik bij Factorium Podiumkunsten. Ik geef daar les aan het kinderkoor De Muziekbende (kinderen tussen 6-11 jaar), tienerkoor ‘Songbirds’ (11-18 jaar). Ik heb van 2011- 2016 gewerkt als musical docent bij M4U Factorium, waarbij ik liedteksten schreef, zanglessen gaf en coordinator was van deze afdeling. Ook werk ik bij Bureau Onderwijs waarbij ik lesgeef aan leerkrachten en leerlingen van het speciaal-en regulier basisonderwijs en middelbaar onderwijs.

LIEVE LOUISE EN DE FANFARE

Sids 2011 maak ik Nederlandse liedjes met Lieve Louise en de fanfare. In 2019 hadden we ons eigen theatershow gemaakt. We schrijven liedjes op maat, verzorgd interactieve shows, bruiloften en intieme optredens. Vaak met een maatschappelijk thema zoals geestelijke gezondheidszorg, vluchtelingenwerk en taalontwikkeling.

LIEVE LOUISE KIDS

Met Lieve Louise en de Fanfare en Lieve Louise KIDS maak ik mijn eigen muziek met Nederlandse teksten en bijzondere instrumentjes.  Naast optredens verzorgen wij ook workshops/interactieve optredens voor scholen en werken we vaak samen met maatschappelijke instellingen zoals Bibliotheek Midden Brabant, Cotour de Twern, GGZ en RIBW. We hebben dee voorstelling ‘De Grote Kinderboekenshow’ ontwikkeld; een muzikale theatervoorstelling omtrent leesbevordering, voor de onderbouw van de basisschool. (groep1-3).
Sinds 2020 schrijven we met Lieve Louise KIDS kinderliedjes voor de videoland serie ‘dierenpret met nicolette’ met Nicolette Kluijver. Al deze liedjes zijn te beluisteren op streamingdiensten als Spotify ‘. Diereliedjes Seizoen 1 en 2.

 

WASDAG

Van 2010-2013 speelde ik de band Wasdag, een ensemble met Rogier Wiertz (zang, gitaar) en Renee Wijnhoven (zang, cello, bekend van Clean Pete). We speelden rock ’n roll, folk en country op eigen wijze. Driestemmig, met gitaar en cello. Damien Rice is mijn grote muzikale held. Met het coveren van zijn werk is onze band ontstaan. Deze nummers hebben nog altijd een speciale plek in mijn hart.

 

RED DE WERELD BOEKENSHOW

 

 

LUNE VOCALS

Momenteel ben als songwriter bezig met een nieuw project: GreyFoxSongs. Ik schrijf samen met Casper Gommers tekst en zanglijnen voor pop-en dance tracks van bekende en opkomende producers. Ook zing ik vanaf 2021 onder de naam Lune Vocals meerdere van deze tracks in. Het zijn hele andere genres dan je wellicht van mij gewend bent. Commerciele tracks van hartstele, happy hardcore tot dance. Ik ben hier min of meer’ per ongeluk’ in beland maar vind het heel leuk en leerzaam om een aan de commerciële kant van de muziekwereld een kijkje te nemen. Ik leer ook veel van productie. Ik schrijf de zanglijnen teksten en zing de vocals in.

 

VOLKSZANGER JUNIOR

Tussen 2017-2019 was ik betrokken bij Volkszanger Junior, een talentenjacht voor kinderen met een passie voor het levenslied. Ik was afwisselend per jaar jurylid of coach. Het was heel leuk en interessant om eens in dit repertoire te duiken en deze getalenteerde kinderen een podium te kunnen geven en zo goed mogelijk te kunnen coachen.

 

NIEUWE VESTE

Ik gaf in 2014-2016 vaardigheidstrainingen Muziek aan leerkrachten van het basisonderwijs vanuit Factorium Podiumkunsten en Nieuwe Veste Breda. Momenteel verzorg ik workshops popzang, musicalzang, samenzang en songwriting op scholen door het hele land vanuit de Nieuwe Veste Breda, en ook af en toe via Factorium, Bureau ArtMark en Kleinkunstig.

AKOORT

 

Van 2010 tot 2013 speelde ik naast Arjan Smit (Sesamstraat) in de jeugdtheater-voorstelling Red de Wereld Boekenshow, een voorstelling van de Kunst B.V. die speelde in diverse theaters in Nederland.

 

 

 

CLOSE ACT THEATER

Vanaf 2010 reisde ik de wereld over als zangers bij straattheater-gezelschap Close Act Theater. Hierbij zong ik in spectaculaire kostuums en objecten zoals hangend aan een hijskraan, vliegend over gebouwen.

In 2010 zong ik in Burkina Faso (Afrika) op het Festival Les Nuits Atipique met een gelegenheidsband (soul, blues, country) om Nederland te vertegenwoordigen.

 

 

LIEDJES SCHRIJVEN 

Dit liedje schreef ik samen met mijn pleegdochter Jessica. Zij maakte de tekeningen en zong mee, en heeft het lied mee bedacht.

 

 

NOG EEN LAATSTE LIEDJE

En tot slot speelde ik dit liedje op mijn gitaar examen op de opleiding docent muziek in 2011. Sunlight Song van Adam Masterson.