Paravocaal

Zingen onder begeleiding van een band

Wat heb jij een prachtige avond neergezet gisteren! Je heb ons op de piano begeleid, gestimuleerd, op ons gemak gesteld, ons met humor aangekondigd, vertrouwen gegeven en terwijl wij allemaal een liedje zongen, speelde jij ze allemaal. Wauw. Een diepe buiging voor jou!-Carla van Zuylen, deelnemer Petit vocaal 2021

Paravocaal is een terugkerende avond waarop jij mag zingen onder begeleiding van gitaar-en/of piano begeleiding in Paradox Tilburg.

Het maakt niet uit of je nog nooit gezongen hebt of al jaren ervaring hebt. Als je zin hebt om te zingen en het aandurft het podium te betreden zonder vooraf met de band te hebben gerepeteerd, meld je dan aan en doe mee!

De sfeer is los, laagdrempelig, met ruimte voor fouten of juist de allerbeste versie van jouw lied ooit. Alles kan. Alles mag.

Vanaf oktober 2019 nam ik het stokje over van Henk Koekkoek en zijn band. Het voormalige ‘zing het zelf/paravox’ werd hierbij omgedoopt tot PaRaVoCaaL.

Wat zijn de spelregels

 • Je mag 1 lied zingen onder begeleiding mij op piano/gitaar begeleiding en eventueel andere muzikanten, afhankelijk van de editie van Paravocaal en de keuzes die ik maak qua muzikanten.
  Wil je jezelf begleiden? Dat mag uiteraard ook!
 • Bij diverse edities zijn andere kosten verbonden aan het optreden. Dit krijg je tijdig te horen. Dit is afhankelijk van de muzikanten die meespelen en overige omstandigheden.
 • Je plant minstens 4 weken voorafgaand aan het optreden jouw zangles in.
  Stuur voorafgaand aan de zangles jouw titel en artiest alvast naar mij toe plus een linkje van de desbetreffende versie die je wilt zingen, dan kan ik de akkoorden uitzoeken.
 • In de zangles werken we aan zangtechniek, microfoontechniek, en we spreken duidelijk af wat de vorm is (couplet refrein, tussenspel etc). We maken een telefoonopname van jouw versie zodat ik met de band kan repeteren.
 • Na deze les ga ik het nummer instuderen de gitarist.
 • Soms volgt er nog een repetitie met 1 of meerdere instrumentalisten.
 • Daarna: showtime. Je zingt jouw nummer in Paradox!
 • Als je aan de beurt bent mag je wat vertellen over jezelf en je lied, of je zegt lekker niets en gaat gewoon zingen.

Wanneer?

 • 13/09/2022 - nog plek

 • 16/02/2022 - nog plek

 • 10/05/2022 - nog plek

Wil je meedoen?

de eerst volgende datum is 13 september 2022. Er zijn nog een paar plekken vrij!

 

PETIT PARAVOCAAL – LOUISE DONKER & KEES BISSCHOP

Ja, ik doe mee!

Fotogalerij

louise-stemvorken

Wat mag ik zingen?

Je mag 1 nummer zingen, met begleiding van mij en/of KEES BISSCHOP (gitaar).

We repeteren  het nummers in de zangles (toonsoort, tempo, vorm etc). Zorg dat je tijdig (3 weken van te voren) jouw nummer in de zangles hebt gerepeteerd zodat de muzikanten tijd hebben om alle nummers in te studeren.

Programma's & setlijsten

 • 13/09/2022 - Setlijst nog niet bekend | Programma nog niet bekend

 • 16/02/2022 - Setlijst nog niet bekend | Programma nog niet bekend

 • 10/05/2022 - Setlijst nog niet bekend | Programma nog niet bekend

De bandleden

fotogalerie-stemvorken


Loes Bisschop | Drums

Loes Bisschop studeert sinds 2018 aan de Herman Brood Academie, richting pop/rock Drums. Ze is een enthousiaste multi-instrumentalist die zich specialiseert als drummer en songwriter. Als songwriter is ze regelmatig te zien bij De Mus Tilburg als huismuzikant. In haar eigen werk gebruikt ze metaforen en een grijpende sfeer. Duo-akoestisch en met full band schrijft zei haar nummers. Met drums is ze creatief inzetbaar en is haar doel om een nummer te versterken met bijpassende sounds en ritmes. Loes is vaak werkzaam om zangeressen akoestisch (cajon) en met full band (drums) te begeleiden. Als 8-jarig meisje begon ze met djembé te spelen, vervolgens marimba en vond ze daarna haar passie: percussie. Daarnaast heeft ze zich ontwikkeld in zang en piano.Kees Bisschop | Gitaar

Het begon ooit lang geleden met liedjes zingen met de gitaar. Daarna klassiek gitaar les gehad op de muziekschool in Breda. Daarnaast in verschillende coverbandjes gezeten, voornamelijk Blues, Rock, en Soul gemaakt. Ondertussen ging ik mij steeds meer verdiepen in de Jazz en speelde in een Jazz-Rockband in Breda met mijn broer Roel (Headquarters/Aorta). Ook nog een paar jaar conservatorium gevolgd in Tilburg bij Peter Mingaars. En nu speel ik in de fusionband Commen Ground en de Budding Sound Big Band.Mitchell van Wees | Bas

Mijn naam is Mitchell van Wees, 24 jaar oud en basgitarist van beroep. Momenteel studeer ik nog aan de Herman Brood Academie als basgitarist. Daarnaast geef ik basgitaarles op ‘Het Popstation’ in Utrecht en naast mijn werk als leraar werk ik als sessiemuzikant, waaronder in veel samenwerking met Louise Donker.
Als uitvoerend muzikant ben ik op dit moment 2 acts aan het opzetten, waaronder een met de zeer talentvolle Marise den Bakker (Winnares Kunstbende 2019). Als de formatie eenmaal compleet is zullen we snel eigen songs schrijven, de studio in gaan en een EP dan wel album uitbrengen. Tot slot ben ik in samenwerking met o.a. Jesper de Jonge (gitarist van PEER) van plan om zijn solo EP eind dit jaar/begin volgend jaar uit te brengen.
Maar tot die tijd kun je mij vooral komen aanschouwen in de Paradox in Tilburg of in de EKKO in Utrecht!’Louise Donker | Piano & backing vocal

Fotografie door www.koektrommelstudio.nl

Louise Donker heeft haar studie afgerond aan het Conservatorium van Maastricht. Ze studeerde eerder Muziektheater aan Codarts Rotterdam en Rockacademie Fontys Tilburg. Ze is zangeres en songwriter bij Lieve Louise en de Fanfare. Ze speelde naast Arjan Smit (Sesamstraat) in de jeugdtheatervoorstelling Red de Wereld Boekenshow. Daarnaast reisde ze de wereld over als zangeres bij straattheater-gezelschap Close Act. In 2010 reisde Louise af naar Burkina Faso, om met een gelegenheidsband te spelen op het Festival Les Nuits Atipique. Ook zong ze in het trio Wasdag, met Rogier Wiertz en celliste Renee Wijnhoven (Clean Pete) en in het country kwartet Creepin’in. Louise heeft haar eigen zangpraktijk aan huis, waar ze met veel liefde en toewijding mensen van alle niveaus en leeftijden coacht. PaRaVoCaaL is voor haar een Prachtig moment om al haar leerlingen een podium te geven en een fijne samenwerking aan te gaan met demuzikanten, Paradox en de deelnemers. Elke keer weer een feestje!Melanie van Dijk | Backing vocal


Melanie is backing vocalist bij PaRaVoCaaL. Ze volgt regelmatig lessen bij Louise en is ondersteunend bij de organisatie en voorbereiding van de PaRaVoCaal avonden.

Zelf zingt ze graag nummers van o.a. Florence + the Machine, London Grammar en Post Mallone.
Haar eigen sound kenmerkt zich door haar hoge timbre en groot bereik.

Melanie is heel enthousiast om deel te nemen aan PaRaVoCaaL en ondersteunt alle deelnemers waar nodig.

Ze is een onmisbare kracht binnen het team.